flæskesteg

Sådan laver du den perfekte flæskesteg

Er du på jagt efter en ret, som du kan forkæle dine gæster med? Noget som er lige til at lave, men som alligevel imponerer de fleste. Så er der ingen tvivl om at du skal vælge at lave flæskesteg. Flæskesteg er noget så dansk som det overhovedet kan blive. De fleste forbinder nok flæskesteg med traditionel julemad, og det er det nok også. Men flæskesteg kan du lave mange forskellige lækre retter med og ikke mindst spise hele året rundt. 

Kunsten med en flæskesteg er jo at den skal være samtidig og lækker i kødet, men hvor sværene skal blive sprøde. Det kan umiddelbart lyde svært, da du jo kun kan give den én varme i ovnen. Det er  det som regel de fleste har udfordringer med, hvorfor de fleste også bliver imponeret over saftigt kød og sprøde svær, når det bliver serveret. 

Hvordan får du sprøde svær uden at kødet bliver for gennemstegt?

I denne artikel giver vi dig hemmeligheden bag, hvordan du får sprøde svær hver gang du laver flæskesteg. Det vigtigste for at du kan få sprøde svær at ridse flæskestegens svær korrekt. Er du i tvivl, kan du som regel få slagteren til at gøre det for dig. Hvis du selv vælger at gøre det, er det vigtigt at det kun er fedtlaget som du ridser. Det er vigtigt at sikre dig at ridserne er dybe nok, men naturligvis uden at det rammer det saftige kød. Herefter skal du salte sværene godt og grundigt. Der må gerne komme salt mellem sværene. 

Herefter skal flæskestegen bare i ovnen, hvor det er vigtigt at du løbende holder øje med den. Hvis ikke sværene er sprøde nok, men kødet er færdigt, så kan du blot skære sværene af og give dem ekstra tid i ovnen med høj varme. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *