Efterlign billeder med mosaik fliser

04 juli 2021 Anders Lundtang Hansen

Mosaik fliser kan man vælge at lægge i de samme størrelser, samme farver og i forlængelse af hinanden, så de giver et ensartet udtryk på gulvet, men hvorfor ikke udfolde ens indre kunstner lidt?

Det kræver selvfølgelig, at man har forstand på, hvordan man lægger den slags fliser, samt at man har forstand på, hvordan man laver kunstfærdige værker ud af dem.

Der er jo dem, der kan lægge dem i specielle farvemønstre, så man overgår fra lysere farver til de mere mørkere toner, mens man også kan lave regnbuens farver – og have formen med.

Alt dette kan man jo gøre i både mindre rum, som man lægger de fliser eller sætter dem op på væggene, eller det sker i de større lokaler.

Men det kan være sjovt at gå all in og virkelig se, om man kan genskabe nogle kendte værker eller lave sine egne af slagsen.

Arbejde med kunst med mosaikfliser kræver tålmodighed

Man er jo nok ude i, at man skal skære disse fliser ud i mindre dele, før man kan lægge dem i et mønster, og det kan komme til at kræve en del fliser, hvis man skære skævt, forkert eller ødelægger dem.

Derfor bør man starte med at finde det værk fra den virkelige verden eller skitsere det ned på et papir fra ens eget hoved, så man har noget at gå ud fra.

Dernæst skal man overveje, hvor meget i detaljer man vil gå, for det kommer til at have betydning for, hvor groft eller fint, man skærer delene ud fra fliserne til mønsteret.

Så skal man også se på farverne, for måske kan man ikke finde mosaikfliser i de farver, som man har brug for, hvorfor man må nøjes med nogle, der ligger sig tæt op ad den oprindelige farve.

Herfra kommer så det grove arbejde med at lægge fliserne, og vi ønsker held og lykke med det.