3 typer afhængigheder

06 februar 2022 Steffen Hansen

advertorial

Vi kender alle sammen nogen, der har eller har været i et misbrug. Det kan være svært at komme ud af, da det bliver vedkommendes eneste måde at leve deres liv på. Den bedste løsning for dem er behandling, men en misbruger kan altid selv se, at de har brug for hjælp. Derfor er det vigtigt som pårørende at vide, hvem man skal gå til, hvis en man kender har et misbrug. En god mulighed er et behandlingscenter. De er specialiserede inden for behandling af forskellige slags misbrug.

Hvis du vil vide mere om nogle af de forskellige typer misbrug, så læs med her, hvor vi nævner tre af dem. 

alkoholbehandling

Alkohol

Alkoholmisbrug, eller alkoholisme, er en af de mest udbredte rusmidler i Danmark. I Danmark har vi et langt højere alkoholforbrug end resten af Europa. Vi begynder også at drikke som meget unge, og der er alkohol til enhver begivenhed. Det kan være svært at undgå at være i et selskab, hvor der ikke bliver drukket alkohol. Selvom det kan være hyggeligt med et par genstande i ny og næ, så er der stadig tale om et giftstof, der er yder skadeligt for kroppen. 

Alkoholmisbrugere udsætter deres kroppe for rigtig meget fare, da de indtager det hverdag flere gange om dagen. 

Hash

Hash er et meget omdiskuteret stof. Det er ulovligt i Danmark, men alligevel er der mange, der bruger hash. Nogle mener også, at indtagelse af hash alene gør, at man kan få en psykose. Dog siger andre, at chancen for en psykose er størst, når hash indtages med andre hårde stoffer, og at de aldrig har oplevet en psykose, men har røget hash i mange år. 

Medicin

Man kan godt blive afhængig af medicin. Især det helt stærke receptpligtige medicin. Det kan derfor være svært at finde grænsen for nødvendigt brug af medicin og et medicinmisbrug. 

Du kan læse mere om behandlingscentre, og andre former for misbrug, ved blandt andet at klikke ind på behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling.